L’Institut Metropolità del Taxi (IMET) està estudiant la possibilitat d’introduir una tarifa tancada de preu per als taxis que es contractin a través d’alguna de les aplicacions que funcionen al sector. Aquest preu tancat es podria incorporar al sistema a partir de la primavera si, prèviament, s’aprova al Consell d’Administració de l’IMET i, posteriorment, ho ratifica el Ple del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana i la Comissió de Preus de la Generalitat.

El preu del trajecte es calcularia a partir dels algoritmes que actualment ja utilitza l’aplicació AMB Taxi Barcelona. L’objectiu, segons l’IMET, és “fer un pas més” en la transparència del sistema de tarifes i avançar cap a simplificar-los.

Precisament el preu tancat és un dels avantatges que oferien les plataformes Uber o Cabify, que han deixat de treballar a Barcelona arran de l’aplicació del decret llei dels VTC, que obliga a precontractar el servei amb un mínim de 15 minuts d’antelació.

Els taxistes també volen un preu tancat al carrer

La proposta sobre la tarifa de preu tancada es va posar sobre la taula a la reunió de dimarts de la Taula Tècnica del Taxi. Tant les organitzacions de taxistes com els responsables de les aplicacions que funcionen actualment a la ciutat s’hi van mostrat favorables. De fet, els taxistes reclamen fins i tot anar més enllà. El portaveu de Taxi Companys, Luis López, ha explicat en el debat d”El matí de Barcelona’, que el sector també ha demanat que aquesta possibilitat d’oferir un preu tancat al client es pugui aplicar als taxis que es paren al carrer.

López ha assegurat que els taxistes ja van fer aquesta proposta fa anys i que si no ha arribat abans al sector és “per culpa de l’Administració”. Segons López, la proposta de l’IMET inclou les dues opcions. És a dir, quan un client contracti el servei de taxi a través d’una aplicació podrà triar entre el preu tancat per al trajecte que sol·licita o bé fer el mateix servei amb el taxímetre, com fins ara.