Els conductors del grup Vector, una de les empreses que opera a la ciutat amb vehicles VTC, s’han reunit en assemblea aquest dimecres per decidir els propers passos a seguir després de l’aprovació del decret per regular les llicències de vehicles de lloguer amb conductor. El col·lectiu s’ha proposat avançar en la creació d’un sindicat per defensar els interessos dels treballadors afectats pel decret. Asseguren que l’empresa els ha anunciat que deixa de donar servei a la ciutat i que aplicarà un ERO a tota la plantilla -formada per un miler de treballadors-. Tot i això, asseguren que mentre s’apliqui l’ERO “seguirem venint a treballar però els cotxes no sortiran”.

Els conductors demanen la dimissió “immediata” del conseller de Territori, Damià Calvet, a qui fan responsable de “tots i cadascun dels acomiadaments que s’aniran produint en els propers dies i setmanes”. Asseguren que seguiran lluitant, ara amb l’objectiu de “trobar una escletxa al decret per tombar-lo als despatxos”. I no entenen que si el govern català té la intenció de fer una llei que reguli els dos sectors “no calia fer un nyap com el que han fet ara”.

Sense mobilització al carrer

Aquest dimarts, després de concentrar-se a la plaça de Sant Jaume van retirar els vehicles amb els quals ocupaven quatre carrils de l’avinguda Diagonal com a mesura de protesta. L’aprovació del decret ha comportat que ja s’hagin iniciat Expedients de Regulació d’Ocupació i la majoria de grans empreses del sector no estan treballant aquests dies. Continuen queixant-se que no se’ls ha tingut en compte a l’hora de redactar la normativa.

Aquest dijous està previst que es publiqui el decret i serà aleshores quan estudiaran el text i estudiaran possibles accions legals. Unes accions que se sumarien a les que ja ha anunciat el responsable de la patronal Unauto Catalunya, José Maria Goñi. Interposarà 19 querelles pel decret llei aprovat pel govern.