Vehicle VTC

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, assegura que el govern vigilarà les amenaces de les empreses de VTC d’acomiadar els treballadors. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona‘, Gavín ha dit que els ERO preventius no s’ajusten a la llei, i que seran “absolutament curosos” a l’hora de valorar les decisions empresarials que no estiguin justificades, raonades o basades en criteris objectius. “Estic segur que l’Autoritat Laboral mirarà molt prim que, si es prenen decisions no siguin utilitzant els treballadors com a arma de pressió per treballar sense regulació”, ha alertat.

Gavín també ha volgut tranquil·litzar els treballadors, que aquest dimecres es reuneixen en assemblea per valorar si fan més accions de protesta contra el decret llei aprovat ahir pel govern. Assegura que la Generalitat cercarà “fórmules alternatives” perquè pugin seguir treballant o trobin una altra sortida laboral. “Si aquestes empreses marxen”, ha dit en referència a les amenaces d’Uber o Cabify, “hi haurà altres llicències i una oferta alternativa”.

Pel Mobile hi ha feina per a tothom

Els treballadors de VTC es mostren convençuts que quan arribi el Mobile World Congress ja no estaran treballant a la ciutat. En canvi, la Generalitat espera que les empreses de VTC continuïn operant durant aquestes dates. Per Gavín, durant el Mobile hi ha un volum de feina molt important que està precontractat amb molt antelació i, que per tant, s’ajusta al que diu el nou decret llei.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat recorda que la Generalitat cada any ha d’habilitar vehicles d’altres països europeus perquè puguin treballar durant els dies del Mobile per cobrir la gran demanda que hi ha del servei. Per Gavín, no s’entendria que una empresa digui que ha de tancar en un context com aquest.