Fa temps que es treballa en la pacificació de l’accés principal del Parc Güell pel carrer d’Olot. Després de set propostes sobre la taula, l’Ajuntament s’ha decantat per la menys ambiciosa. Es tracta de regular el trànsit al voltant de l’entrada del parc, però no a tota la zona del barri. Els veïns, però, estan satisfets perquè ho consideren un primer pas. Ara, queda perfilar aquest projecte amb taxistes i veïns. El districte de Gràcia espera que durant el mes de febrer ja es pugui presentar la proposta definitiva.

Pilones per pacificar el trànsit

La proposta que hi ha sobre la taula per pacificar l’entorn de l’entrada principal del Parc Güell engloba l’illa formada pels carrers d’Olot, Mercedes, Larrard i Marianao. En aquest perímetre no hi podran accedir els cotxes, i per fer-ho efectiu s’instal·laran pilones. Una se situarà a la confluència del carrer de Larrard amb la rambla de Mercedes i l’altra, a la mateixa rambla, a la intersecció amb el carrer de Marianao. Aquestes pilones regularan l’accés del trànsit entre les 11 i les 20 h. Durant aquestes hores només podran accedir a la zona veïns, serveis i el Bus del Barri 116.

Els veïns esperen que sigui un primer pas

Pels veïns, es tracta d’una proposta de mínims, però estan satisfets. Com explica Joan Miquel Malagelada, de l’Associació de Veïns del Park Güell – la Salut – Sanhlley, a l’entitat “teníem plans molt més ambiciosos, el que volem és pacificar tot el barri, aquest barri ha de ser pacificat algun dia, perquè és un cul-de-sac, no comunica res, només dona accés al Parc Güell, però entenem que s’ha de fer a poc a poc, és la voluntat de l’Ajuntament i ho acceptem“.

En el que els veïns no estan tant d’acord és en els horaris de les pilones. Consideren que haurien d’estar aixecades durant la nit, ja que asseguren que hi ha grups de turistes que aprofiten el fet que no s’hagi de pagar entrada a la zona monumental fins a les vuit del matí per accedir-hi abans. A primera hora asseguren que és habitual veure autobusos o taxis a la zona.

Consensuar la proposta amb taxistes i veïns

Ara, el districte de Gràcia ha de perfilar aquesta proposta amb el sector del taxi i els veïns. Un dels canvis serà la parada dels taxis, ara ubicada al carrer de Larrard amb el d’Olot. Aquesta haurà de desaparèixer i s’haurà de buscar una altra ubicació. L’Ajuntament espera que durant el mes de febrer es pugui presentar el projecte complet. Els veïns tenen pressa, ja que volen viure el primer estiu sense aglomeracions de trànsit al barri.