(ACN) Prop de 700 taxistes presentaran aquest dijous la demanda civil que havia anunciat el sector contra Uber, Cabify i tres entitats més per competència deslleial. Així ho ha confirmat el portaveu de l’associació de Taxistes Elite, Alberto “Tito” Álvarez, des de l’Eurocambra, fins on ha portat les seves queixes. “L’únic fi que tenen és quedar-se amb el monopoli del transport”, ha denunciat Álvarez. Segons ha matisat l’advocat de la Plataforma Integral del Taxi i assessor d’Elite, Elpidio José Silva, les demandes seran a títol individual per part dels centenars de taxistes i es formularan a un jutjat mercantil de la ciutat de Madrid.

Durant una roda de premsa des del Parlament Europeu, Álvarez també s’ha referit al decret llei aprovat pel govern dimarts i ha admès que tot i que no estan “del tot satisfets” aquest marca unes “línies”. En aquest sentit, el portaveu d’Elite ha demanat que el decret llei “vagi per a totes les comunitats autònomes”. “No volem que hi hagi taxistes de primera o de segona en funció de qui governi”, ha reblat, reivindicant que el decret català “ha de marcar una línia” a la resta de l’Estat, “com ja hi ha una llei a França”.

Macroquerella patrimonial i denúncia contra l’Estat

En la roda de premsa, Álvarez també ha reiterat la intenció de prop d’un miler de taxistes de presentar una macroquerella criminal contra una “trama” que acusen de delictes com “estafa massiva, blanqueig de capital, frau de llei i maquinació per alterar el preu mitjançant engany”.

L’advocat ha descartat concretar qui forma part de la suposada trama abans que es presenti la querella. Amb tot, fora de micròfons ha assegurat que es tracta d’un grup de persones “físiques i jurídiques” i preveu que pugui presentar-se a finals de febrer o principis de març.

En última instància i un cop s’hagi presentat la querella davant l’Audiència Nacional, han explicat, el sector denunciarà l’Estat per “danys patrimonials” amb l’objectiu d’aconseguir una indemnització per la via contenciosa administrativa. Elpidio José Silva ja ha avançat que calculen que els “enormes danys” es quantifiquen “en milers de milions d’euros” i preveuen que la denúncia per responsabilitat patrimonial ja estigui presentada a l’abril.

Reunions a l’Eurocambra

Tot plegat ho han denunciat des de l’Eurocambra, on Álvarez i Silva s’han reunit amb diversos eurodiputats del grup dels Verds, l’Esquerra Unitària i els liberals europeus, segons ha indicat l’europarlamentari Miguel Urbán (Podem), que ha comparegut amb ells en roda de premsa.

A banda de reunions a la cambra, Álvarez no ha descartat reunir-se amb taxistes de Bèlgica i d’altres països.