Després de vuit dies consecutius, els conductors de VTC han abandonat la protesta a l’avinguda Diagonal i ja s’hi pot circular amb total normalitat. En una concentració per rebutjar el decret aprovat aquest dimarts per la Generalitat, el col·lectiu va anunciar que els cotxes marxaven de l’avinguda: “És la mesura justa per a la ciutadania”, va dir el portaveu dels conductors de VTC, Carlos Segarra.

En una entrevista al programa ‘bàsics’, la portaveu dels treballadors de Vector Ronda, María José Delgado, va anunciar més mobilitzacions un cop estudiïn al detall el decret que ha aprovat la Generalitat. Durant més d’una setmana els cotxes de les empreses VTC han ocupat dos carrils per sentit des de la plaça de Francesc Macià fins a la de Pius XII. Ara ja s’hi circula amb normalitat.

La decisió d’abandonar la protesta va arribar poc després que la Generalitat va anunciar l’aprovació al consell executiu del decret que a partir d’ara regularà el sector. La normativa obliga a precontractar el servei amb mínim 15 minuts d’antelació, ampliables fins a una hora.

 

Els treballadors de les empreses de VTC es van  concentrar aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume per rebutjar la nova normativa i van agrair als barcelonins el suport que han rebut amb un efusiu “gràcies Barcelona, de tot cor”. El portaveu, Carlos Segarra, va assegurar que “els treballadors de VTC sempre seran aquí per servir-vos”. El col·lectiu ha iniciat una campanya de recollida de signatures, i  ja n’han recollit més de 150.000 en línia a través de la plataforma Change.org i 10.000 més en paper.