hospital-clinic-15-231020

Fins aquest dimecres, 7.683 persones residents a Barcelona s’han infectat pel coronavirus. Aquesta és la xifra que ha fet pública l’Ajuntament en la presentació del nou web amb informació actualitzada de l’evolució de la covid-19 a la ciutat. Des de l’inici de la pandèmia, les dades han anat escalant fins al pic màxim d’infectats que es va donar el 26 de març amb 749 casos (hi ha un segon pic registrat a l’1 d’abril amb 559 casos més).

1.300 morts més del que seria habitual en un mes de març

Pel que fa al nombre de morts, la regidora de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, ha explicat que, si en un mes de març normal se’n registren 1.299, aquest any n’han estat 2.629. És a dir, hi ha 1.300 morts més del que seria habitual. El 80 % d’aquestes dades són persones de més de 75 anys.

La covid-19 a la ciutat, per edat i sexe

Per sexes, sabem que l’afectació en dones ha estat lleugerament major (3.914 dones han donat positiu al test)  i 3.769 homes. I per edats, la malaltia ha tingut més incidència en les persones més grans de 42 anys en endavant.

L’afectació segons la zona de residència

El web també permet rastrejar l’afectació de coronavirus pels diferents barris i districtes de la ciutat. Les dues zones amb més nombre d’infectats són els districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris. Coincideix que són zones amb una població més envellida, barris de perfil més treballador i amb domicilis on és gairebé impossible fer un bon aïllament, en el cas d’haver-hi un positiu. Per això, una de les opcions que hi ha sobre la taula és oferir la possibilitat als afectats de poder marxar del seu domicili per minimitzar els riscos de contagi

En aquest sentit, la regidora de Salut, ha dit que tenir aquesta informació els permet, com a Ajuntament, “dimensionar el problema i actuar”. Ha posat per exemple els serveis de neteja, que treballen de manera especial en els barris on hi ha més casos de la covid-19.