Una de les empreses de lloguer de patinets que ha optat per desobeir la prohibició de l’Ajuntament d’operar a la ciutat mentre no hi hagi una normativa, assegura que no deixarà de fer-ho. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona‘ de betevé el director de màrqueting i comunicació de Reby, Jordi Tomàs, diu que de la mateixa manera que les empreses de bicicletes i motos d’ús compartit han pogut operar mentre no hi havia una regulació del sector, ells també ho poden fer: “Operem des del mes de gener del 2019. Nosaltres som legals, complim les lleis actuals i creiem que podem operar. El que no es pot fer és canviar de cop i volta una empresa”, ha afegit.

60 patinets retirats

L’Ajuntament ja ha retirat de la circulació fins a 60 patinets elèctrics. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, reitera a les empreses infractores la petició de complir amb l’acord a què es va arribar amb la resta d’empreses interessades a operar a la ciutat. “De les 25 empreses que volen fer negoci a Barcelona només n’hi ha dues que no han respectat el pacte i actuen de forma incorrecta”, afirma Alarcón. En un primer moment van ser advertides amb sancions “però com que no han reaccionat hem procedit a retirar els patinets”, ha explicat Alarcón a ‘El matí de Barcelona’. La regidora ha confirmat que el proper 19 de setembre hi ha convocada una reunió amb les empreses del sector per discutir les bases de la normativa. “La idea és tenir-la a punt a la primavera”, ha avançat la responsable municipal de Mobilitat.

Sancions als usuaris que no estacionen correctament

El director de màrqueting i comunicació de Reby ha volgut insistir en les mesures que la companyia pren per evitar que els patinets acabin estacionats enmig del carrer: “Nosaltres multem els usuaris que aparquen malament. La nostra aplicació els obliga a estacionar a espais habilitats i a fer una fotografia que el nostre sistema valida”, ha explicat Tomàs. “A nosaltres tampoc no ens interessa tenir 10.000 patinets tirats enmig del carrer”, ha afegit. L’empresa té 400 patinets i no ha explicitat què passarà si l’ofensiva municipal continua al mateix ritme: “Veurem què passa. Esperem poder dialogar i arribar a un punt mig”. Tomàs ha confirmat que la intenció de Reby és assistir a la propera reunió convocada per l’Ajuntament amb el sector.