Un equip de betevé ha acompanyat una patrulla de la Guàrdia Urbana encarregada de sancionar i requisar patinets elèctrics compartits sense llicència. L’actuació s’ha dut a terme a la plaça de Catalunya i carrers de l’entorn i, en una hora, la Urbana ha requisat i sancionat 10 patinets de la companyia Bird.

Els patinets —que no tenien permís— estaven aparcats i lligats en ancoratges per a bicicletes. De fet, aquesta és una de les infraccions més habituals que s’està trobant la policia municipal des que va començar el dispositiu especial contra els vehicles de mobilitat personal sense llicència. En només dos dies, ja s’han requisat una trentena de patinets i 16 cadires elèctriques compartides.

patinets electrics grua

Com funciona el dispositiu especial?

Un cop la Guàrdia Urbana comprova que el patinet no té llicència, el denuncia i aleshores entra en acció el personal municipal de B:SM. Els treballadors de l’empresa pública procedeixen a trencar les cadenes amb què els usuaris dels patinets els han lligat a l’aparcament i, aleshores, munten els patinets a una grua per endur-se’ls al dipòsit.