L’accés al Parc Güell pel carrer d’Olot s’ha pacificat. Ara, només poden accedir-hi els vehicles de veïns, serveis i el Bus del Barri 116. A més, en aquesta zona també s’ha canviat el sentit de circulació dels carrers d’Olot, Marianao i Larrard, i s’ha traslladat la parada de taxis a la rambla de Mercedes. De moment, la restricció del trànsit s’ha fet amb senyalitzacions. A principi d’any, es completarà amb la instal·lació de pilones que hi regularan l’accés.

Les restriccions al trànsit i el canvi de sentit de circulació són una primera mesura per pacificar els entorns del Parc Güell. Després d’un cap de setmana, els veïns valoren positivament els canvis. Joan Miquel Malagelada, de l’Associació de Veïns Park Güell – la Salut – Sanllehy,  afirma que “ha sigut un canvi radical en el barri, s’ha reduït aproximadament en un 90 % el trànsit“.

En el primer dia laborable d’aplicació, aquest dilluns hi ha hagut algunes confusions. Malagelada creu que “encara falta una senyalització més clara”, sobretot, per informar quins vehicles poden entrar i en quins horaris. Abans de les 11 h, la zona és oberta (poden accedir els camions de càrrega i descàrrega i també les famílies que han de portar els infants a les escoles de la zona), però a partir de les 11 h, només poden accedir-hi els veïns, vehicles de servei i el bus de barri.

Trasllat de la parada de taxis

El pla per reduir el trànsit també inclou un canvi d’ubicació de la parada de taxis. Del carrer de Larrard on estava fins ara, s’ha traslladat a la rambla de Mercedes. L’objectiu és que els taxis s’allunyin de l’accés principal del Parc Güell. Tot i això, alguns veïns, ara afectats, i els taxistes creuen que l’impacte negatiu del trànsit es mantindrà, només que el problema es desplaçarà uns metres més avall. El taxista Raúl Morcillo explica que ara “ens obliga a encotxar i desencotxar en el mateix carrer, quan hi hagi molt trànsit, molta feina, això serà un problema”. També, consideren que les persones grans o amb mobilitat reduïda haurien de poder arribar a l’entrada del parc.

Pilones a partir de gener

Aquestes mesures són un primer pas per a la pacificació de la zona. Des de fa temps, els veïns denuncien el col·lapse que es crea en la mobilitat a la Salut i demanaven que es restringeixi el trànsit.  Tot i que aquestes actuacions s’havien de fer de cara a l’estiu, no es completaran fins al 2020. L’any vinent s’instal·laran unes pilones per regular el trànsit d’11 del matí a 8 del vespre en aquesta àrea (compresa entre els carrers d’Olot, Mercedes, Larrard i Marianao).