decret VTC

El ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts l’ampliació fins als 60 minuts de la precontractació dels serveis VTC. Hi han votat a favor el PSC, els comuns i la CUP; ERC i PDeCat s’han abstingut i el PP i Ciutadans hi han votat en contra.

D’aquesta manera, s’afegeixen 45 minuts al quart d’hora de temps de precontractació que va establir el decret de la Generalitat i que va provocar protestes tant per part dels taxistes que van aturar els vehicles a la Gran Via com per part dels VTC, que van ocupar l’avinguda Diagonal per denunciar agressions per part dels taxis.

Quan van entrar en vigor els 15 minuts, Uber i Cabify van suspendre la seva activitat a Barcelona i les empreses que operaven per a les dues plataformes van rescindir els contractes de la majoria dels treballadors. Ara bé, Cabify va tornar als carrers a primers de març sota una nova fórmula, de manera que l’usuari que contracti el servei VTC per tot un any, només l’ha de precontractar amb 15 minuts d’antelació la primera vegada que utilitzi el servei.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va obrir un expedient informatiu i posteriorment sancionador al propietari de la plataforma per incompliment i encara està pendent de resoldre.

Els taxistes satisfets amb la votació

Els taxistes s’han mostrat avui contents per l’aprovació definitiva del decret dels VTC a l’Àrea Metropolitana. Diuen que d’aquesta manera queda clar que una cosa és el taxi i una altre de ben diferent els VTC, que Uber i Cabify volien fer funcionar de manera fraudulenta amb les seves aplicacions. Des de Elite Taxi, el seu portaveu, Tito Alvàrez, ha dit que malgrat aquesta aprovació la lluita continua ara als jutjats perquè el TSJC va suspendre cautelarment el decret.