afectacions rodalies

Continuen en marxa les obres a Rodalies Renfe aquest 2022 i ara assoleixen una nova fase, més complexa, que comportarà afectacions durant els pròxims mesos. Entre les actuacions més importants hi ha la nova estació de Sant Andreu i la futura estació de la Sagrera. A banda, hi ha el desenvolupament del corredor del Mediterrani i la integració urbana del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat. Els treballs, que suposen una inversió de 471 milions d’euros, comportaran afectacions al trànsit ferroviari a curt i mitjà termini.

A continuació, et detallem tots els horaris i parades afectades per les obres a Rodalies Renfe el 2022 i el 2023.

Afectacions a l’R2 Nord de Rodalies i parades anul·lades

17 i 18 de setembre / del 3 al 10 de desembre

Aquests dos dies no hi haurà trens entre Passeig de Gràcia i Montcada i Reixac. Els trens iniciaran i finalitzaran el recorregut a Montcada i Reixac i hi haurà un bus complementari, cada 15 minuts, per connectar l’estació de Montcada i Reixac amb la Sagrera-Meridiana. Aquest servei alternatiu estarà disponible entre les 6 i les 22 h.

Del 19 de setembre al 2 de desembre

En aquest període de temps, la circulació de l’R2 Nord quedarà interrompuda entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu. Els trens d’aquesta línia i de l’R11 començaran i acabaran el servei a Sant Andreu. En el cas que els viatgers vulguin continuar el recorregut, hauran de caminar fins a la parada de metro de Sant Andreu, de l’L1. En el sentit contrari, hi ha l’opció de desplaçar-se amb l’R3 o l’R4 fins a la Sagrera-Meridiana i, aquí, fer transbordament al metro o el bus fins a Sant Andreu.

En qualsevol cas, també s’habilitarà en aquest cas un bus especial: anirà des de Sant Andreu i la Sagrera-Meridiana: de dilluns a divendres, de 6 a 10 h i de 16 a 20 h cada 15 minuts. A banda, per als usuaris que agafin el tren a Granollers-Centre tindran autocars directes a Barcelona-la Sagrera Meridiana. Entre setmana, hi haurà servei al matí (de 6 a 10.30 h) per anar a Barcelona i de tornada a Granollers (de 17 a 20.30 h). Dissabtes, diumenges i festius l’horari canvia: de 8 a 10.45 h (Granollers-Barcelona) i de 18 a 20.45 h (Barcelona-Granollers).

Per anar a l’aeroport de Barcelona, el tren sortirà des de l’Estació de França.

Afectacions a l’R1 de Rodalies de Catalunya

Les afectacions a l’R1 de Rodalies de Catalunya es produiran en les dates següents:

  • 17, 18 i 19 de setembre
  • Cap de setmana del 29 i 30 d’octubre
  • Cap de setmana del 12 i 13 de novembre

Durant aquests dies, l’R1 començarà i acabarà el recorregut a Badalona. Aquells que hagin de venir a Barcelona des del Maresme hauran de baixar del tren i agafar l’L2 del metro a Badalona Pompeu Fabra per entrar a la ciutat.

L’R4 continua amb afectacions

A banda de les obres per l’estació de la Sagrera, hi ha altres treballs en marxa. Els trens que, des de Sant Vicenç de Calders, inicien o finalitzen el recorregut a Martorell ho fan des de Castellbisbal. Hi ha habilitat un servei de reforç amb bus complementari entre Martorell i Castellbisbal (en els dos sentits de la marxa).

  • Sant Vicenç de Calders / Vilafranca del Penedès – Castellbisbal: freqüència de dos trens per hora i sentit i servei de reforç amb bus complementari.
  • Castellbisbal – Terrassa: quatre trens per hora i sentit.
  • Terrassa – Manresa: servei habitual.

L’R8, sense servei entre Martorell i Rubí

La circulació ferroviària entre Martorell i Rubí està interrompuda. Els trens inicien i finalitzen el recorregut a Rubí, amb un servei alternatiu per carretera que connecta aquesta estació amb la de Martorell. La previsió és que els treballs s’allarguin fins al febrer del 2023.

afectacions R8 rodalies

Sense servei de l’R1 entre l’Hospitalet i Molins de Rei

L’R1 de Rodalies iniciarà i finalitzarà el recorregut a l’Hospitalet de Llobregat. Per tant, quedarà sense servei el tram que va des d’aquesta localitat fins a Molins de Rei. Com a alternativa, els viatgers podran agafar els trens de la línia R4, que tindran una freqüència de pas de 15 minuts. Durant les hores punta, es reforçarà el servei i els combois passaran cada 10 minuts.

Rodalies també amplia l’oferta de trens de l’R1 i l’R4 a última hora del dia per facilitar la mobilitat de la ciutadania.

S’incrementen els trens de l’R3 i R7

Aquesta reprogramació de serveis permetrà incrementar la freqüència de pas dels trens de l’R3 entre Barcelona i Vic, amb dos serveis més per sentit i recuperar els tres trens per sentit entre l’Hospitalet i la Garriga. A més, l’R7 també reforçarà el pas de combois fins a Molins de Rei i tots els trens tindran enllaç a Sant Andreu Arenal per tal de connectar-los amb l’R4 en tots dos sentits.

Més busos exprés

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat un reforç del servei de busos exprés per pal·liar els efectes de les diferents obres que coincidiran en el temps a Rodalies. Els treballs que obliguen a reordenar els horaris i les freqüències de pas de les línies R1, R3, R4, R7, R12 i RG1 han portat l’executiu a ampliar el servei d’autobusos, principalment els nocturns.

Així, el primer Nit Bus del Maresme (N80) surt des d’aquest dijous a les 0.10 h. El primer Nitbus de Terrassa (N64) ho fa des de les 0.00 h. Aquest dona servei a Cerdanyola i Barberà, a banda de Terrassa i Sabadell, on ja hi ha oferta de FGC. A més, s’ha pactat amb Renfe que el darrers trens cap a Mataró i el Terrassa- Martorell ajustin els horaris. Així, el darrer cap a Mataró sortirà a les 23.45 h i el darrer Terrassa-Martorell a les 23.33 h a partir del 30 de maig.