Aquest dijous ja s’han pogut veure els primers gossos grans viatjant en AVE. Ho han fet al cotxe número 7, que és el que s’ha destinat a aquest nou servei. Només hi haurà dos animals per trajecte i viatjaran cadascun en un extrem del vagó per evitar conflictes. De moment no podran viatjar en tots els trens, només en dos al matí i dos a la tarda, en ambdues direccions, Madrid i Barcelona.

Qui estigui interessat a viatjar amb el seu animal haurà de comprar-li un bitllet que costa 35 euros i que, de moment, només es pot adquirir via web. El gos viatja al seient del costat del tenidor i es pot acomodar o bé al terra amb una catifa que els proporciona Renfe o al seient, que es folra amb una funda. L’animal ha d’anar lligat i amb morrió.

Una iniciativa ben rebuda pels viatgers

Aquesta prova pilot ha tingut molt bona rebuda, tant pels tenidors de gossos, per als quals és molt important que l’animal pugui viatjar amb ells ja que és un més de la família, com per a la resta de viatgers, alguns dels quals han reconegut que ni tan sols s’havien adonat de la presència dels animals.