Les obres de la nova estació de la Sagrera entren en la fase “més complexa i delicada”, segons el Ministeri de Transports. A partir del 17 de setembre i fins al 10 de desembre, s’alterarà la circulació de l’R1, l’R2 Nord i l’R11, amb talls entre les estacions de Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal que durant alguns dies s’allargaran fins a Montcada i Reixac. Es tracta de tres línies de Rodalies de Catalunya que transporten un 19 % dels viatgers d’un dia feiner habitual.

Fins a finals d’any les obres es focalitzaran a col·locar el traçat definitiu de la línia d’ample convencional Barcelona–Granollers–Girona i la posada en marxa de la nova estació de Sant Andreu Comtal, que estarà a punt l’11 de desembre. “Són una sèrie d’actuacions impossibles de tirar endavant sense talls de servei i afectació als usuaris”, ha dit el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores.

Afectacions a l’R2 Nord i l’R11

D’acord amb Adif, aquestes operacions, de gran complexitat i executades en l’àmbit de la infraestructura ferroviària, són incompatibles amb el manteniment del trànsit de trens. Per això justifiquen que entre el 17 de setembre i el 10 de desembre es restringeixi la circulació, fonamentalment de les línies R2 i R11 i puntualment de l’R1.

17 i 18 de setembre

La circulació quedarà interrompuda entre Passeig de Gràcia i Montcada i Reixac, des de l’inici del servei de dissabte, 17, fins a la finalització del servei de diumenge, 18 de setembre.

 • Els trens de l’R2 Nord i l’R11 iniciaran i finalitzaran el recorregut a Montcada i Reixac.
 • S’estableix un servei de bus complementari a Montcada i Reixac aquests dies, cada 15 minuts, entre les 6 i les 22 h, des de l’estació de Montcada i Reixac fins a la Sagrera-Meridiana.
 • El servei a l’aeroport es realitzarà amb origen o destinació a l’Estació de França.

Del 19 de setembre al 2 de desembre

La circulació quedarà interrompuda entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal, des de l’inici del servei del
19 de setembre fins al divendres 2 de desembre. T’ho detallem a continuació:

 • Els trens de l’R2 Nord i l’R11 iniciaran i finalitzaran el recorregut a Sant Andreu Comtal. Els viatgers es transbordaran a la parada de Sant Andreu de l’L1 de metro. En sentit invers, des de Sants, els viatgers disposaran de les línies R3 i R4 per arribar a la Sagrera-Meridiana. Des d’allà, podran enllaçar amb els autobusos en hora punta (detallats en el tercer punt) o amb l’L1 del metro fins a Sant Andreu.
 • S’establirà un servei complementari de busos llançadora entre Sant Andreu Comtal i la Sagrera-Meridiana, entre les 6 i les 10 h i de 16 a 20 h cada 15 minuts en dies laborables.
 • Els viatgers de Granollers Centre, els dies laborables de dilluns a divendres, entre les 6 i les 10.30 h disposaran d’autocars directes a la Sagrera-Meridiana i entre la Sagrera-Meridiana i Granollers Centre de 17 a 20.30 h. Els dissabtes, diumenges i festius l’horari serà de 8 a 10.45 h i de 18 a 20.45 h, respectivament en cada sentit.
 • El servei a l’aeroport es realitzarà amb origen o destinació a l’Estació de França.

Del 3 al 10 de desembre

 • Els trens de l’R2 Nord i l’R11 iniciaran i finalitzaran el recorregut a Montcada i Reixac.
 • S’establirà un servei de bus complementari a Montcada i Reixac aquests dies, cada 15 minuts entre les 6 i les 22 h, des de l’estació de Montcada i Reixac fins a la Sagrera-Meridiana.
 • El servei a l’aeroport es realitzarà amb origen o destinació a l’Estació de França.

Afectacions a l’R1 de Rodalies de Catalunya

17-19 de setembre i caps de setmana del 29-30 d’octubre i 12-13 de novembre

 • Els serveis de la línia R1 iniciaran o finalitzaran el recorregut a Badalona.
 • Els viatgers disposaran de la parada Badalona – Pompeu Fabra (Línia 2 del metro de Barcelona) per fer transbordament. A més, els viatgers de Sant Adrià de Besòs tindran servei alternatiu de transport amb TRAM.