obres rodalies renfe 2022

(ACN) El president de Renfe, Isaías Táboas, ha qüestionat que el traspàs de Rodalies comporti millores en el servei. “La Generalitat es posarà a conduir els trens?”, s’ha preguntat Táboas en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’. Ho ha dit una setmana després del caos que va provocar una avaria que va deixar sense servei tots els trens de Rodalies de Catalunya més de tres hores. En aquesta línia, ha defensat que Renfe és l’operadora i presta els serveis que té encomanats, de manera que “moltes vegades” els incidents que ha d’afrontar “no tenen a veure” amb si ho gestiona l’executiu espanyol o la Generalitat.

“Renfe té un bon servei si es compara amb qualsevol capital europea”

Així mateix, Táboas ha assegurat que la puntualitat dels trens és superior al 90 %, un percentatge que es troba “molt per sobre” d’altres ciutats d’Europa com Dublín o Lisboa, ha sentenciat Táboas.

El conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, fa mesos que insisteix que vol “gestionar des de la proximitat” el servei de Rodalies. De fet, s’ha fixat el debat de política general que se celebrarà del 27 al 30 de setembre com a “data límit” per encarrilar la negociació del traspàs.