L’Ajuntament esborrarà les places d’aparcament d’una vintena de voreres de la ciutat per alliberar espai i permetre que els ciutadans passegin mantenint les distàncies de seguretat per evitar contagi de coronavirus.  A partir de dilluns, dues mil motos hauran de buscar llocs alternatius per aparcar. El consistori ha confirmat que crearà 500 places en altres punts de la calçada.

Col·lectius i associacions de motoristes ho veuen insuficient. Victor Carreras, delegat a Barcelona d’Asociación Mútua Motera, veu bé que es recordi als conductors la normativa vigent: “Estan traient llocs específics que hi havia a les voreres per complir estrictament la llei, ens sembla bé, sempre que es posin a la calçada i que no es perdin“. També temem que no sigui una mesura temporal sinó que és possible que arribi per quedar-se.

Un aliat per a la mobilitat segura

Carreras ha defensat la moto com una solució als problemes de trànsit i aparcament a les grans ciutats, especialment ara en plena crisi del coronavirus “que obligarà a reduir a la meitat la capacitat del transport públic i que hi haurà gent que, per por del contagi, deixarà el transport públic i anirà en cotxe o moto”.

També ha insistit que si han de deixar les motos en aparcaments subterranis, primer els propietaris dels pàrquings han de donar facilitats: “Mentre no hi hagi tarifes específiques serà un abús”.