drets lgtbi

L’Ajuntament de Barcelona reforça els serveis per lluitar contra la discriminació LGTBI-fòbica amb un nou protocol conjunt entre l’Oficina per la No Discriminació (OND), el Centre LGTBI i l’Observatori contra l’Homofòbia. L’objectiu és detectar, atendre i acompanyar persones que han patit LGTBI-fòbia. Aquesta Taula de Coordinació treballarà per facilitar tots els mecanismes, assessoraments i eines per tal de desenvolupar accions psicosocials, d’acompanyament, educatives, d’intermediació o de denúncia (penal o administrativa).

L’any 2019 l’oficina va obrir un total de 228 expedients per discriminació, dels quals 50 estaven relacionats amb discriminació per orientació sexual o identitat de gènere, un tipus de delicte que s’ha multiplicat en els darrers anys. Des de l’inici del 2020 s’han obert 18 expedients a l’OND per discriminació per raons LGTBI-fòbiques pels que s’ha requerit atenció jurídica, educativa, psicosocial o intermediació.

Cinc expedients per LGTBI-fòbia durant el confinament

Segons l’Ajuntament, la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la covid-19, ha afectat moltes persones LGTBI, deixant-les en posicions de precarietat i vulnerabilitat. El mateix confinament també ha implicat una situació de convivència forçada que pot haver dificultat l’accés a la salut, la feina i altres drets bàsics, i ha intensificat situacions de violència i discriminació que, de moment, s’ha traduït en cinc expedients oberts a l’Oficina des de l’inici del confinament.

Música contra l’LGTBI-fòbia

El Centre de LGTBI s’uneix a la celebració del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia amb una proposta artística i musical que aquest dissabte es podrà seguir a través d’internet.  Músiques vs. LGTBI-fòbia serà l’acte central d’aquest diumenge, 17, a partir de les 12 h. A través de la música i la paraula quatre artistes reflexionaran sobre les discriminacions que afecten les persones LGTBI.