Pro-activa, una empresa dedicada a la prevenció i seguretat aquàtica, proposa controlar l’aforament i els accessos a les platges quan s’hi permeti el bany recreatiu i prendre el sol a la sorra. A partir d’aquest dimecres, s’hi podrà passejar i fer esport i, previsiblement, a la fase 3 de la desescalada del coronavirus es permetrà banyar-s’hi i asseure’s a la sorra.

L’Ajuntament està treballant amb un protocol per garantir les mesures de salut quan torni la temporada de bany. En aquest sentit, es planteja la divisió de les platges segons col·lectius d’edat -com ja han plantejat altres municipis del litoral català- o la divisió per franges horàries – com s’està fent per sortir al carrer a passejar i fer esport-.

El director de Pro-activa Serveis Aquàtics, Oriol Camins, té clar que el protocol ha de centrar-se a controlar-ne l’aforament. “Jo no sé si és tan un tema d’edats. És claríssim que és un tema de distanciament social i d’utilitzar mascareta”, ha dit Canals, que també recorda que, segons un estudi del CSIC, el medi marí i salí és hostil al virus, de manera que el contagi és molt poc probable.

L’empresa considera que cada municipi, en funció de les platges que tingui, n’haurà de calcular el límit d’aforament en funció de l’espai que ocupi cada persona -tant si està dreta com estirada sobre la tovallola-, ja que caldrà mantenir la distància de dos metres. “Si el que intentem és evitar el contacte social en grans masses i superfícies, això només es pot fer controlar-ne l’aforament i per controlar l’aforament, és controlar-ne l’accés”, assegura el director de Pro-activa. Malgrat la proposta, l’empresa està pendent de la decisió que prengui properament el Ministeri de Salut. 

Pel que fa a les assistències, augmentaran els materials per protegir-se amb pantalles de protecció facial i màscares de natació amb protecció d’ulls i nas i el tub de respiració per protegir la boca en rescats aquàtics.