mor nen atropellat accident ciutat vella

Un nen d’un any ha mort després de ser atropellat per una furgoneta de Seur a la cantonada del carrer dels Carders amb el d’Allada-Vermell, en un tram pacificat del barri de Santa Caterina, al districte de Ciutat Vella. L’infant va resultar greument ferit aquest dimecres al vespre i va ser traslladat a l’hospital per una unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques, però finalment va morir hores després. Aquesta és la dotzena víctima mortal per accident de trànsit a la ciutat de Barcelona aquest any.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat, fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar dotacions de la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana per investigar les causes del sinistre. El conductor de la furgoneta va donar negatiu a les proves d’alcohol i drogues que li va realitzar la policia.

12a víctima mortal del 2023

Aquesta és la dotzena víctima mortal d’accident de trànsit que es produeix a Barcelona en el que portem de 2023. Són tantes com durant tot l’any 2021. A banda, des de l’1 de gener també han mort cinc vianants més, quatre motoristes i dos conductors de patinet elèctric.

Altres víctimes que no compten al registre oficial

Al marge de les dades oficials de l’Ajuntament, cal tenir en compte que es poden produir altres morts de trànsit que no entren en el registre del consistori. Això pot passar si, per exemple, la persona acaba morint més de 24 hores després del sinistre. En aquests casos, les víctimes ja han estat comptades com a ferides greus i, ni que acabin perdent la vida, ja no es canvia i segueixen registrades d’aquesta manera. Un exemple d’això és el del motorista que va morir quatre dies després de l’accident que havia patit.

Tampoc no compten com a mort oficial de trànsit a Barcelona les víctimes d’accidents produïts dins del recinte portuari. És el cas d’un motorista que va morir en sortir de la ronda del Litoral. L’any 2022 va tancar amb 23 víctimes mortals oficials: 16 motoristes; cinc vianants i dos conductors de cotxe.