Un jove de 25 anys ha estat la segona víctima mortal en un accident de trànsit a Barcelona d’enguany. La víctima circulava amb patinet elèctric i ha mort per una col·lisió amb un taxi al carrer d’Ausiàs Marc amb el passeig de Sant Joan. La primera víctima de l’any 2021 en un sinistre va ser un nen de 14 anys atropellat al passeig de la Bonanova. Al mapa interactiu també pots consultar els accidents mortals de trànsit a Barcelona d’anys anteriors.

La meitat dels morts el 2020 eren motoristes

Al llarg del 2020 es van produir 14 accidents de trànsit mortals a Barcelona. Els motoristes representen la meitat de les persones mortes en accidents de trànsit el 2020. Un d’ells va morir després de xocar contra un turisme al carrer de Santander; dos dels sinistres es van produir a les rondes; un altre, al passeig de Maragall; el cinquè, a la plaça de Karl Marx; un altre a l’avinguda Meridiana i l’últim al carrer de Balmes.

Quatre persones més eren vianants: un d’ells va ser atropellat per un camió a la via Júlia, un altre accident es va produir a l’agost al carrer de Mallorca i el darrer s’ha produït a la cruïlla del carrer d’Aragó i el carrer de Calàbria. Entre el balanç de víctimes també hi consta un conductor de turisme mort en un xoc amb un autobús de TMB, un conductor de patinet elèctric mort en una col·lisió amb una furgoneta al carrer de Provença i un ciclista en un accident amb una furgoneta a la carretera de l’Arrabassada. 11 dels 13 morts eren homes i nou dels accidents es van produir en franja de tarda o nit.

Dels últims set anys, els motoristes han estat el col·lectiu amb més víctimes mortals en cinc ocasions: 2014, 2015, 2018, 2019 i 2020. Si ens fixem en els últims quatre anys, el col·lectiu de motoristes ha experimentat un augment de la mortalitat als carrers de Barcelona. El 2017 se’n va registrar el pic, amb 17 morts. El 2018 van morir vuit persones que conduïen una moto i el 2019 14 motoristes van perdre la vida.

La mortalitat dels vianants en accidents de trànsit a Barcelona ha baixat. Lluny de les xifres del 2016, amb 16 víctimes mortals, el 2020 van morir quatre persones atropellades.

Els accidents mortals tornen a baixar després de tres anys d’increments

El balanç del 2020 queda per darrere del nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit a Barcelona del 2019. Aquell any, van morir 22 persones en sinistres. Per tant, es tracta del primer descens des del 2017.

Pel que fa a l’evolució de morts en accidents de trànsit, estem molt lluny de les 88 víctimes mortals del 1990 o de les 59 del 2001. Al llarg d’aquests 29 anys, el 2017 és el que va registrar una xifra més baixa, amb un total de 12 persones que van perdre la vida en sinistres a Barcelona. A partir d’aquest període, el balanç anual de mortalitat ha seguit una tendència a l’alça fins al 2020.