Aquest 2019 han mort 21 persones en accidents de trànsit a Barcelona. Del total, 13 víctimes són motoristes, sis són vianants, un és ciclista i un altre, conductor de turisme. El diumenge és el dia de la setmana que acumula més sinistres mortals, seguit de divendres. Cinc dels accidents es van produir a les rondes i tres, a la Gran Via. El 40 % de les incidències amb resultat de mort van passar en franja matinal, concretament, entre les sis i les vuit del matí.

El 62 % dels morts són motoristes

Si ens fixem en els últims quatre anys, el col·lectiu de motoristes està experimentant un augment de la mortalitat als carrers de Barcelona i s’apropa al pic de 17 morts del 2015. L’any passat van morir vuit persones que conduïen una moto i enguany 13 motoristes ja han perdut la vida. D’aquest total, 12 persones són homes i una, dona. L’edat amb més incidència oscil·la entre els 40 i els 50 anys i el tipus d’accident més repetit és la col·lisió amb un altre vehicle: turisme (5), camió (2) i autocar (1).

La mortalitat dels vianants en accidents de trànsit a Barcelona ha baixat. Lluny de les xifres del 2016, amb 16 víctimes mortals, aquest any han mort sis persones atropellades, una de les quals és un nen de cinc anys envestit per una motocicleta. Tres dels vianants morts tenien 79, 84 i 86 anys. En aquest col·lectiu, la Guàrdia Urbana considera vianant un motorista que va caure a la C-17 sortint per l’avinguda Meridiana. Després de la caiguda, la víctima mortal va ser atropellat per un turisme mentre aixecava el seu vehicle de dues rodes.