l4 metro

El Departament de Territori ha licitat les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de l’L4 de metro de Ciutadella – Vila Olímpica. Els treballs consistiran en la instal·lació de tres ascensors per connectar el nivell carrer fins a cadascuna de les dues andanes, un des del carrer fins al vestíbul i un altre per a comunicar el vestíbul amb cada andana. Per accedir als ascensors des del vestíbul, es construirà una passarel·la per sobre de les vies.


També es millorarà l’accés als trens amb l’elevació de les andanes, per ajustar-ne l’altura a la dels combois, i s’implantarà un itinerari amb paviment amb relleu diferenciat a tota l’estació per facilitar els recorreguts de les persones amb discapacitat visual.

Una obra de 6,5 milions d’euros i 19 mesos d’execució

El projecte d’adaptació de l’estació té un import de licitació de 6,5 milions d’euros i té finançament de la UE a través dels fons Next Generation. Està previst que el termini d’execució sigui de 19 mesos.

Per l’estació Ciutadella – Vila Olímpica, construïda als anys 70, cada any hi passen prop de cinc milions d’usuaris. Ara mateix té un accés des del carrer, a la cruïlla del carrer de Ramon Trias Fargas amb l’avinguda d’Icària.