Motorista al Guinardó

Un motorista de 75 anys ha mort en un accident de trànsit aquest dilluns a la nit al carrer del Telègraf amb la ronda del Guinardó, al barri del Guinardó de Barcelona. El sinistre es va produir pels volts de les 22 h entre la moto i un cotxe de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Ara, s’estan investigant les causes de l’accident.

Inicialment, el motorista va resultar greument ferit en l’accident i va ser traslladat pel SEM a l’hospital, però finalment va morir hores després. L’Ajuntament de Barcelona ha activat el servei d’atenció psicològica del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) per atendre els familiars de la víctima.

El veïnat alerta del perill a les cruïlles de Ronda del Guinardó

Aquest matí betevé ha pogut parlar amb diversos veïns testimonis de l’accident. Apunten que els encreuaments de la Ronda del Guinardó amb carrers com el del Telègraf són “força conflictius“. “Ja de petita ja se sentien que hi havien accidents, haurien de fer alguna cosa, no?”, ens comenta una veïna.

Alguns testimonis asseguren que la patrulla de la Guàrdia Urbana circulava amb les llums activades a gran velocitat, però que el motorista no va poder frenar a temps en incorporar-se a la ronda del Guinardó. Són qüestions que ara formen part de la investigació.

Segon accident mortal entre una moto i un cotxe de la Urbana

És el segon accident mortal a la zona en els últims cinc anys. A la ronda del Guinardó amb el carrer de la Torre dels Pardals, també hi va haver un accident mortal el 2019. En aquell cas va morir un vianant atropellat. A més, fa uns mesos va morir un altre motorista després de xocar amb un altre vehicle de la policia municipal.

La víctima és coneguda al Guinardó

Passades unes hores de l’accident, s’ha conegut que el motorista sinistrat és Pep Melendres, president i fundador del club d’escacs Peona i Peódel barri del Guinardó. La Federació Catalana d’Escacs ha lamentat en un comunicat la notícia i han donat el condol a la família i amics.

És la quarta víctima oficial de moto d’aquest 2023

És la quarta víctima mortal en un accident de moto a Barcelona aquest 2023. La primera va ser el 24 de març, quan un motorista va perdre la vida en un accident amb un NitBus a Ciutat Meridiana. Menys de 24 hores després, el 25 de març, va morir un segon motorista en un accident de trànsit a la ronda del Mig a Sants-Montjuïc.

Un mes després, el 28 d’abril, un tercer motorista va morir en un accident de Trànsit al Baix Guinardó.

Onzena víctima mortal d’accident de trànsit a Barcelona

En total, ja són 11 les víctimes mortals en accidents de trànsit a Barcelona. A banda dels quatre motoristes, també han perdut la vida una vianant de 33 anys a l’avinguda de la Riera de Cassoles, un home que va ser atropellat pel Trambesòs, un vianant de 71 anys que va morir després que un camió xoqués contra un mur del Recinte Modernista de Sant Pau, home de 79 anys atropellat per una conductora sense carnet en un pàrquing, un vianant atropellat per un camió al carrer de Verdi i dos conductors de patinet elèctric, que van morir el 9 de juny i l’11 de gener.

Altres víctimes que no compten al registre oficial

Al marge de les dades oficials de l’Ajuntament, cal tenir en compte que es poden produir altres morts de trànsit que no entren en el registre del consistori. Això pot passar si, per exemple, la persona acaba morint més de 24 hores després del sinistre. En aquests casos, les víctimes ja han estat comptades com a ferides greus i, ni que acabin perdent la vida, ja no es canvia i segueixen registrades d’aquesta manera. Un exemple d’això és el del motorista que va morir quatre dies després de l’accident que havia patit.

Tampoc no compten com a mort oficial de trànsit a Barcelona les víctimes d’accidents produïts dins del recinte portuari. És el cas d’un motorista que va morir en sortir de la ronda del Litoral. L’any 2022 va tancar amb 23 víctimes mortals oficials: 16 motoristes; cinc vianants i dos conductors de cotxe.