El motorista que va morir aquest dilluns al vespre a la ronda del Guinardó, a conseqüència d’un accident amb un cotxe de la Guàrdia Urbana, és Pep Melendres, president i fundador del club d’escacs Peona i Peó, del barri del Guinardó.

El sinistre s’ha produït cap a les 22 h, per causes que encara es desconeixen. A conseqüència del xoc, Melendres ha resultat greument ferit i el SEMB l’ha traslladat a l’hospital, on ha mort hores després.

Pep Melendres, un històric dels escacs a Horta-Guinardó

Melendres va ser un dels impulsors del club d’escacs Peona i Peó. El club va néixer com a secció d’escacs dels Lluïsos d’Horta l’any 1994 amb 14 jugadors, entre ells un jove Pep Melendres que l’any 1995 es va convertir en el president de l’entitat, “a l’Escola del Mar, on vaig estudiar, jugàvem als escacs i fèiem campionats, però ningú no ens n’ensenyava. I em vaig prometre que quan pogués muntaria una escola”, explicava Melendres.

I així ho va fer, va ser l’artífex de l’Aula d’Escacs i va aconseguir introduir aquest esport a les escoles públiques del districte. També va organitzar el torneig escolar amb infants d’escoles d’Horta i el Guinardó. Melendres també va ser un dels principals impulsors dels escacs femenins.

La Federació Catalana d’Escacs ha lamentat en un comunicat la notícia i han donat el condol a la família i amics.