Divendres, 9 de juny, poc després de les 21 h, va morir el conductor d’un patinet a l’altura del número 924 de la Gran Via de les Corts Catalanes, al districte de Sant Martí. El conductor del patinet, un home de 25 anys, va caure sense que cap altre vehicle ni vianant s’hi veiés implicat. A conseqüència de la caiguda l’home va resultar greument ferit i va ser traslladat per una unitat de Sistema d’Emergències Mèdiques a l’hospital, on, malauradament, va morir hores després.

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar dotacions de la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana per investigar les causes del sinistre.

Segon accident mortal en patinet del 2023

Aquest és el desè accident mortal comptabilitzat oficialment a Barcelona des que va començar l’any. També és el segon amb un patinet elèctric implicat —el primer va ser el dia 11 de gener a l’Eixample. A banda, aquest 2023 també han perdut la vida cinc vianants i tres motoristes.

Altres víctimes sense comptabilitzar

Fora del recompte oficial, cal tenir present que es poden produir altres morts arran d’accidents de trànsit que al final no entren en el registre. Això passa en els casos en què la víctima perd la vida quan ja han passat més de 24 hores del sinistre. Aleshores, ja no compta a les estadístiques com a accident mortal, sinó com a accident greu, tot i que al final hagi acabat morint. És el cas, per exemple, del motorista que va morir a l’hospital quatre dies després de patir un accident amb un vehicle.

Tampoc no compta com a mort oficial de trànsit a Barcelona el motorista de 37 anys que va morir en sortir de la ronda del Litoral. En aquest cas, el consistori argumenta que l’accident es va produir dins del recinte portuari. Pel que fa al 2022, l’any va tancar amb 23 víctimes mortals oficials: 16 anaven en motocinc, caminant i dues circulaven en cotxe.