Després de les marxes lentes de la setmana passada, el sector del taxi tenia prevista una nova protesta, que es feia de manera simultània a tot l’estat, per a aquest dijous. Les negociacions amb el Ministeri de Transports d’aquesta setmana, però, han fet que els sindicats ajornin la protesta al proper dijous 29 de juny. Així, diuen, es podran intentar resoldre algunes qüestions que permetin apropar posicions. “Tenim una setmana per poder negociar”, ha valorat Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi, una de les entitats que participen en les negociacions.

Segons Álvarez la reunió ha estat “força fructífera” però no s’ha arribat a cap acord sobre algunes qüestions que els taxistes consideren “poc flexibles”. Com a mostra de bona fe, diuen, els taxistes han optat per posposar la mobilització fins a la setmana que ve.

Restriccions per evitar la liberalització dels VTC

El sector del taxi demana que s’apliquin restriccions als VTC a tot l’estat, com ja passa a l’àrea metropolitana de Barcelona, especialment després de la sentència de la justícia europea contra la proporció d’un VTC per cada 30 taxis. Creuen que si no es regula el sector, amb aquesta sentència a la mà es podria obrir la porta a la liberalització dels VTC interurbans.