(ACN) Els desplaçaments entre Catalunya i Andorra continuen estant permesos, tot i l’entrada en vigor del confinament comarcal aquest divendres. Així ho han acordat els governs de Catalunya i Andorra en una reunió en què han subratllat que cal complir les restriccions un cop s’arribi a la destinació.

D’aquesta manera, tot i que la mobilitat no estigui restringida pel confinament comarcal, la Generalitat i el govern del Principat recorden que cal limitar els viatges i només anar d’un lloc a l’altre per motius “raonats” i mantenint al màxim les mesures de prevenció de la covid-19.

Un andorrà no podrà sortir de la comarca de destinació

Per tant, en el cas que un andorrà viatgi a Catalunya, no podrà sortir de la comarca on arribi.

El cap de govern del Principat, Xavier Espot, ha fet una crida a la responsabilitat i a no aprofitar aquesta possibilitat “al peu de la lletra” per fer desplaçaments que siguin innecessaris.

Ja fa dies que el Govern espanyol va especificar que la mobilitat per la frontera és lliure per als residents de tots dos territoris i, en aquell moment, es va reobrir la frontera. De fet, per Setmana Santa també es permetien aquests desplaçaments. Tot i això, l’entrada en vigor del nou confinament comarcal ha generat alguns dubtes que la Generalitat i el govern del Principat han aclarit en aquesta trobada.

Crida a la responsabilitat

La mobilitat entre Catalunya i Andorra està permesa, però la Generalitat de Catalunya i el govern del Principat recorden que cal limitar els viatges i aconsellen fer només aquells desplaçaments que estiguin d’acord amb els supòsits recollits en les normatives aprovades pels respectius governs, i dins dels nuclis de convivència o bombolles habituals.

En la reunió també s’ha decidit que, en el procés de desescalada, el govern tindrà en compte Andorra, per tal de facilitar la mobilitat entre els dos territoris. Així, qualsevol decisió futura serà acordada en funció de la situació epidemiològica.

Xavier Espot, cap del govern del Principat d’Andorra, demana als ciutadans que no es prenguin la normativa “al peu de la lletra” i que limitin la mobilitat tant com puguin.