Aquests divendres Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) recupera el servei nocturn, que havia estat suspès per la crisi del coronavirus. Així doncs, a partir del dia 3 de juliol els usuaris ja podran viatjar fins a les dues de la matinada de divendres i dissabte.

Reobertura del servei d’atenció al client

La tornada a la normalitat dels FGC també implicarà que a partir de dilluns, 6 de juliol, els centres d’atenció al client i l’oficina de confecció de carnets de pensionista tornaran a obrir portes després de més de tres mesos tancats. Les zones d’atenció al client estaran equipades amb mampares protectores i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició de la clientela. Aquests centres no resoldran cap consulta relacionada amb les compensacions dels títols no utilitzats durant el confinament. Per a aquests casos s’haurà d’accedir a compensacions.atm.cat o bé trucar al 93 120 53 30.

Alteració a l’L7 per obres a Pl. Catalunya

L’única línia que encara quedarà alterada serà l’L7 com a conseqüència de les obres d’ampliació i millora de l’estació de Pl. Catalunya. Actualment aquest tram funciona com un servei llançadora entre Gràcia i Av. Tibidabo. Fruit d’aquests treballs també estaran fora de servei durant aquest temps les andanes de les vies 1 i 2 . Tots els trens entraran per les vies 3, 4 i 5 que assumiran el 100 % de les circulacions.

Dispositiu especial per la selectivitat

FGC prepara un dispositiu especial entre els dies 7 i 10 de juliol per facilitar la mobilitat a tots els estudiants que s’han de desplaçar als respectius centres per a les proves de selectivitat.

Actualment la demanda a les línies metropolitanes ja arriba al 50 % del que és habitual en un mes de juliol i, segons la companyia, va en augment. Aquest dimecres es van superar les 143.o00 validacions diàries entre la línia Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia.