Durant aquest pont de desembre a Barcelona s’hi han desplaçat persones de fora de la ciutat per passejar o per sortir del seu municipi habitual, però especialment per anar a comprar. El centre de la ciutat s’ha omplert aquests dos dies del pont i alguns comerços han exhibit llargues cues a l’exterior. Dilluns i dimarts han estat dues jornades sense confinament perimetral municipal, un fet que s’ha traduït a les principals artèries de la ciutat en embussos, congestions de trànsit i aparcaments complets.

A diferència de dilluns, dimarts no s’han vist tants vehicles circulant i tot i que el senyal d’alguns pàrquings indicava “complet”, no n’ha estat la imatge predominant. Sí que s’ha repetit el fet que molts conductors que hi entraven o en sortien són no residents a Barcelona i que han aprofitat aquests dos dies per desplaçar-s’hi. Una família de Sant Cugat, per exemple, ha anat a Barcelona per fer compres de Nadal. “Hem sortit d’hora i marxem ja per evitar-nos cues”, assegura un d’ells. D’altres no han volgut renunciar a les tradicions i han visitat la Fira de Santa Llúcia “com fem sempre”, explica una família de l’Hospitalet del Llobregat.

Qui també ha agafat el cotxe són alguns veïns de Barcelona, ja sigui per comoditat o per precaució. “En aquests moments preferim baixar en cotxe privat”, explicava una conductora. A l’aparcament de la Catedral, sota la Fira de Santa Llúcia, una veïna de Barcelona ha decidit també venir-hi en cotxe “per poder carregar l’arbre de Nadal, com cada any”, assegura.

Més efectius per regular el trànsit

Les entrades dels aparcaments van ser un dels punts amb més congestió durant dilluns a la tarda. És per això que, preveient que la situació es pogués repetir, els agents de la Guàrdia Urbana n’han controlat els accessos en funció de la disponibilitat dels aparcaments. A la via Laietana els agents han tallat el trànsit de forma intermitent per evitar l’embús al carril lateral, on hi ha l’entrada del pàrquing. Els agents asseguren que s’han reforçat els efectius en aquests espais respecte a ahir.

A banda de controlar els accessos als pàrquings, diversos efectius han supervisat la circulació en punts transitats de la ciutat. De fet, a la cruïlla de la ronda de la Universitat amb Balmes, els agents hi han estat durant tota la jornada, així com a la intersecció de Balmes i Bergara amb el carrer de Pelai.