loteria de nadal 2020

El sorteig de la Loteria de Nadal 2020 es farà, com fixa la tradició, el 22 de desembre, en una cerimònia que començarà a les nou del matí. L’edició d’aquest any estarà inevitablement marcada per la pandèmia del coronavirus. Es repartiran més de 2.400 milions d’euros, que suposen 28 milions més que el 2019. Segons les dades de Loteries i Apostes de l’Estat, cada català es gastarà una mitjana de 52,66 € en loteria, una xifra més baixa que la mitjana del conjunt de l’estat, situada en els 65,66 €.

Fins quan es pot comprar loteria de Nadal?

S’han posat a la la venda 172 milions de dècims, a 20 euros cadascun. Es poden comprar tant en establiments físics com a través de plataformes digitals, la més habitual, la pàgina web de Loteries i Apostes de l’Estat. Segons quina sigui la nostra opció, el límit per comprar-ne variarà. Als punts de venda al carrer, hi haurà loteria de Nadal a la venda fins al dia 21 de desembre a l’hora de tancar els establiments. En canvi, a través d’internet s’allargarà unes hores més, fins a les 23.45 h.

Números premiats a la loteria de Nadal 2020

En total, el sorteig de Nadal reparteix més de 26 milions de premis, entre els quals hi ha els més quantiosos i també premis menors. Els que rebran més diners són:

  • Un primer premi, més conegut com la grossa: 400.000 € per cada dècim (o 20.000 € per cada euro jugat)
  • Un segon premi: 125.000 € per cada dècim (o 6.250 € per cada euro jugat)
  • Un tercer premi: 50.000 € per cada dècim (o 2.500 € per cada euro jugat)
  • Dos quarts premis: 20.000 € per cada dècim (o 1.000 € per cada euro jugat)
  • Vuit cinquens premis: 6.000 € per cada dècim (o 300 € per cada euro jugat)

La resta de premis, la majoria, oscil·len entre els 2.000 € i el reintegrament dels diners.

Sorteig marcat per la covid-19, que es manté al Teatro Real de Madrid

La pandèmia condicionarà la rifa i la tradicional posada en escena al Teatro Real de Madrid. Tot i això, els organitzadors treballen per respectar al màxim l’essència de l’acte. L’objectiu és mantenir l’emplaçament i també la presència dels nens de la residència de Sant Ildefons, encarregats de cantar els premis. Per aconseguir-ho, s’estan elaborant protocols específics per prevenir els contagis de covid-19 durant la cerimònia.

De moment, no s’han anunciat mesures concretes, que dependran de la situació sanitària en què ens trobem. El president de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE), Jesús Huerta, ja va avançar, això sí, que “serà un sorteig diferent, amb moltes mesures de seguretat”. El que és clar que es mantindrà és que hi haurà un bombo per als números i un altre per als premis. Segons les previsions, la cerimònia s’allargarà unes quatre hores.

L’anunci de la grossa de Nadal

Amb el lema “Compartir com sempre. Compartir com mai” l’anunci d’aquest 2020 també posa l’accent en el coronavirus i en la tradició de compartir dècims de loteria. Les imatges plasmen la solidaritat i generositat a través dels dècims en diferents èpoques històriques, i acaben amb escenes ambientades en plena pandèmia. Hi ha dues versions de l’anunci: el de dues veïnes que s’han ajudat en temps de covid-19 i el de l’acostament entre dos germans que s’havien barallat. Algunes de les escenes estan ambientades en la Barcelona dels anys 50: s’hi veuen la plaça Reial i la via Laietana.

Grossa de Cap d’Any 2020

La Loteria de Nadal és un dels sorteigs tradicionals de les festes, però no és l’únic que se celebra. Aquesta és la rifa d’àmbit estatal, però a Catalunya hi ha també la Grossa de Cap d’Any. El sorteig es fa el 31 de desembre. En aquest cas, el premi màxim és de 200.000 € per dècim, però les participacions també valen la meitat de preu, 10 € per butlleta.

Més informació del Nadal 2020 a Barcelona