Catalunya no ha avançat en la desescalada aquest dilluns, tal com estava previst inicialment per la Generalitat, i això ha beneficiat el comerç de Barcelona. El confinament municipal del cap de setmana ha fet que molts barcelonins s’hagin quedat a la ciutat i hagin aprofitat per fer les primeres compres de Nadal. D’altra banda, aquest dilluns de pont, ja sense restriccions en la mobilitat, residents a altres poblacions catalanes també han aprofitat per venir a la ciutat a comprar. De fet, al centre s’han format cues de fins a 50 metres a molts comerços, que han d’aplicar restriccions d’aforament pel coronavirus.

Els més beneficiats han estat els eixos comercials i les botigues de barri, ja que els centres comercials estan tancats per les restriccions de la pandèmia. El vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, Pròsper Puig, reconeix que “tot plegat ens ha beneficiat i es nota”. Hi coincideixen altres venedors entrevistats per betevé, que afirmen que “ens està anant millor que l’any passat” i que “les compres han començat abans”. Yolanda Higueras, encarregada d’una botiga de flors, diu que “hi ha ganes de celebrar Nadal. No han pogut sortir i estan fent barri, la gent gasta allò que no pot gastar fora de l’àmbit territorial“.

La Guàrdia Urbana regula el trànsit al centre

La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit als carrers principals del centre de Barcelona durant la tarda de dilluns per la gran afluència de cotxes. Al voltant de les 15 h la policia ha informat que han tallat el  Passeig de Gràcia en direcció a la plaça de Catalunya a l’altura de Gran Via de les Corts Catalanes.

Els agents municipals també han tallat el carrer Bergara a l’altura de Balmes i han fet desviacions a Via Laietana amb Fontanella. Per aquest motiu, han recomanant a la població que si s’han de desplaçar al centre ho facin amb transport públic.

També persianes abaixades

En carrers com el de la Portaferrissa, però, les imatges de cues contrasten amb les persianes abaixades d’alguns locals, que no han aguantat la crisi econòmica derivada de la pandèmia. On abans hi havia aparadors ara hi ha cartells que anuncien que estan “en venda” o “en lloguer”.