Aquest dimarts, 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, ha estat un dels festius del 2020 en què els comerços de Barcelona tenien permès obrir en el seu horari habitual. Les botigues de la ciutat han buscat repetir l’èxit d’afluència de compradors d’aquest dilluns, quan es van veure llargues cues en alguns carrers del centre. I de fet, la imatge 24 hores després ha estat semblant, amb fileres de fins a 200 metres de clients esperant per poder entrar en un comerç.

Ha estat el cas de la botiga Primark, situada a la mateixa plaça de Catalunya. Des de primera hora del matí s’hi ha format una llarguíssima cua, tenint en compte la gran quantitat de gent que hi ha anat i també la limitació del 30 % de l’aforament a dins de l’establiment, d’acord amb el que estableix el tram 1 de la reobertura progressiva. Alguns compradors havien decidit anar-hi més d’hora del que tenien previst precisament per evitar esperes i aglomeracions, però no ho han aconseguit. “Pensàvem que era la cua dels busos”, han assegurat dues persones procedents d’Andorra que hi passejaven i que s’han mostrat “astorades” en veure aquesta imatge.

Més de 30 minuts d’espera al carrer

Les cues del matí s’han repetit a la tarda i al vespre, amb desenes de persones esperant-se més de mitja hora al carrer per entrar en un comerç, amb les botigues de roba com les més demandades. Ara bé, la situació no es pot comparar a la d’aquest dilluns, quan al centre va haver-hi gairebé un col·lapse de persones i de vehicles circulant per la zona.

Cal tenir en compte que els centres comercials continuen tancats, ja que Catalunya no va avançar en la desescalada. Per tant, això ha afavorit la concentració de persones en determinats eixos comercials de Barcelona com el del centre quan s’està en plena campanya de Nadal.

Les fires de Nadal, un altre atractiu

La Fira de Santa Llúcia ha estat altre dels atractius d’aquest dimarts, quan falten menys de tres setmanes perquè comencin les festes de Nadal. Molts han volgut aprofitar el festiu d’aquest dimarts, sense confinament municipal, per anar a aquest mercat de Nadal emblemàtic de Barcelona i comprar objectes per decorar casa seva.