filtre de particules

La DGT ha confirmat a betevé que està estudiant l’homologació de filtres antipartícules per a cotxes i motos antics. Si la mesura prospera, aquests vehicles més contaminants podrien acabar tenint etiqueta ambiental de la DGT, fet que els donaria dret a circular per la zona de baixes emissions (ZBE) a partir del gener del 2020.

La DGT està estudiant aquesta mesura després que l’Ajuntament la hi hagi traslladada. Ara bé, la proposta no neix del consistori, sinó que l’han formulada les plataformes d’usuaris afectats per les restriccions de la ZBE. Precisament, hores abans la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, també va explicar que s’està plantejant la mateixa mesura per als busos i autocars vells.

Segons ha pogut saber betevé, la DGT està analitzant l’homologació de filtres en comparació amb altres països europeus en què ja existeix una regulació. En aquest sentit, el Gremi de Tallers de Barcelona assegura que països com Alemanya o Itàlia tenen un llistat amb la relació de filtres i cotxes que en poden tenir.