A principis del 2020, 190 busos de TMB tindran sistemes de seguretat intel·ligents per prevenir accidents i atropellaments. Dels 1.140 busos de la flota, actualment 85 ja tenen sistemes d’aquest tipus i en els propers mesos n’arribaran 185 de nous amb dispositius de seguretat. Segons ha explicat la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, un d’aquests dispositius és el detector de vianants en l’angle mort.

D’aquesta manera, els busos públics de Barcelona s’avancen a la normativa europea, que estableix el 2022 com a data màxim perquè les flotes d’empreses hagin adoptat sistemes de seguretat intel·ligents. Els busos de TMB que ja incorporen la tecnologia formen part del projecte Autonomous Ready (promogut per l’Ajuntament, la DGT i l’empresa Mobilive), que es proposa reduir els accidents en l’entorn urbà.

Segons Rosa Alarcón, a la ciutat ja hi ha 300 vehicles amb sistemes intel·ligents —més enllà dels busos—, que han monitoritzat uns 45.000 km de carrers de Barcelona. Entre els vehicles que participen al projecte hi ha les flotes de Correus i altres empreses de repartiment. “S’han evitat 668 accidents en els últims dos mesos”, ha explicat la regidora de Mobilitat.

A tots aquests vehicles se n’hi sumaran encara més al llarg del 2020 perquè la previsió de les administracions és arribar als 700. El president de la DGT, Pere Navarro, també ha celebrat la mesura: “Passem d’una concepció individualista a una de més col·lectiva que garanteix la seguretat de tots els que van fora“, ha sentenciat.