(ACN) El conseller de Territori, Damià Calvet, ha afirmat que el govern prioritzarà finalitzar el tram central de l’L9 si s’aproven els pressupostos del 2020. En declaracions a Catalunya Ràdio, Calvet ha explicat que aquesta podria ser la gran infraestructura que inclou l’esborrany dels pressupostos del proper any. El conseller ha insistit que el transport públic és la prioritat del seu departament i que en aquest context s’apostaria per l’L9 perquè “donaria robustesa” a la xarxa.

El pressupost serviria tant per aportar la part pressupostària de la Generalitat com per retornar el préstec previst del Banc Europeu d’Inversions (BEI). D’altra banda, ha apuntat que l’estació de Francesc Macià de l’L8 de metro podria estar enllestida el 2026.

El tren llançadora a l’aeroport, una nova línia de rodalies

També ha avançat que Ferrocarrils de la Generalitat operarà el tren llançadora a l’aeroport del Prat, i ha indicat que anirà més enllà i serà una nova línia de Rodalies, amb diferents parades al Prat, a l’Hospitalet i a diversos punts de Barcelona, arribant fins a Sant Andreu. Adif ja ho ha autoritzat.

En matèria de contaminació, Calvet ha defensat la descarbonització de l’activitat en lloc de limitar l’activitat de l’aeroport i del Port de Barcelona.

El conseller també ha apuntat que aquest mes de setembre o bé a principis d’octubre el govern tornarà a aprovar un altre decret per aconseguir ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible.