Panell cancel·lacions aeroport

Els sindicats de Ryanair SITCPLA i USO han amenaçat, aquest dimecres, a fer vaga a Espanya els propers 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28 de setembre, un total de 10 dies. Segons Manuel Lodeiro, portaveu de SITCPLA, el motiu de la vaga és impedir el tancament de les bases de Gran Canària, Tenerife Sud i Girona i els acomiadaments de treballadors que se’n podrien derivar.

Si no hi ha un acord amb l’empresa, els sindicats diuen que convocaran la vaga de manera formal. Tot i això, Jairo Gonzalo, secretari de l’Organizació d’USO, ja ha dit que l’actitud de Ryanair durant aquest últim any no els fa “albergar ni una mínima esperança d’enteniment”. A més, els sindicats esperen que “Foment no torni a anular” la seva capacitat de vaga decretant “uns serveis mínims abusius”.

Estiu de vagues a l’aeroport

Si es confirma, la vaga de Ryanair arribarà després d’un estiu amb protestes importants a l’aeroport. Actualment, els treballadors dels controls de seguretat de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat mantenen una aturada indefinida -des del passat 9 d’agost- per demanar millores laborals. I el personal d’Iberia també han convocat quatre noves jornades de vaga pels dies 24, 25, 30 i 31 d’agost.