Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut aquest dimarts 23 presumptes lladres multireincidents en el marc d’una batuda conjunta contra els carteristes que actuen al suburbà. S’ha identificat en total fins a 70 persones amb antecedents per petits robatoris. Una d’elles ha estat detinguda “in situ” perquè tenia una ordre de detenció, i les 22 restants, després de ser traslladades a dependències policials en detectar-se irregularitats en la seva situació administrativa d’acord amb la Llei d’Estrangeria.

El dispositiu, batejat amb el nom de Draga -eina, aparell o màquina que serveix per a excavar terrenys subaquàtics- l’han dut a terme 150 agents policials, tant de Mossos d’Esquadra com de la Policia Nacional -alguns d’ells, de paisà- i ha tingut per objectiu la reducció i la prevenció dels furts i dels robatoris violents al suburbà, sobretot en estacions ubicades en zones turístiques del centre de la ciutat, com a les de Diagonal (L3 i L5) i de Sagrada Família (L2 i L5).

Aquesta ha estat una acció concreta, que se suma a la pressió internacional dels Mossos contra els carteristes mitjançant euroordres de detenció. Segons les últimes dades delinqüencials facilitades, el 30 % de furts i robatoris amb violència es cometen al metro.