Estació de Bicing

(ACN) La CGT demana que no es reactivi el servei del Bicing “fins que no es doni per acabada l’alarma general decretada pel Govern espanyol”. En un comunicat, el sindicat diu que l‘Ajuntament de Barcelona vol reobrir-lo “des del dia després” de suspendre’l. “No té sentit reactivar un servei en què el gran percentatge d’usuaris no estan en actiu”, argumenten des de la CGT. A més, demanen que no es reprengui el servei fins que no es pugui fer “amb les màximes garanties de seguretat”, tant per a treballadors com per a usuaris. Al·leguen que el servei compta amb un gran nombre d’usuaris, “una àmplia majoria dels quals són estudiants i personal d’oficines, que en un gran percentatge es troben teletreballant o sense activitat”.

Per altra banda, segons el sindicat, la vida estimada del virus en una bicicleta és de tres dies i no hi ha manera “material” de garantir una neteja i desinfecció de les 6.000 bicicletes i 424 estacions. A més, apunten, cada bicicleta l’utilitzen diàriament més de sis persones habitualment.

Per tot plegat, en el comunicat insisteixen a mantenir la paralització de tota activitat “no essencial” i rebutgen que “l’economia estigui al davant de la salut”.

El servei es troba inactiu des del dia 16 de març, quan es va suspendre “fins a nou avís” per la situació d’alarma generada pel coronavirus.

La decisió es va prendre d’acord amb els criteris de les autoritats sanitàries i en coordinació amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona i la Comissió de Seguiment de la covid-19 de l’Ajuntament de Barcelona. En aquell moment, el sindicat va aplaudir el “bon criteri” de l’Ajuntament i la UTE Pedalem.