Les entitats de lleure encara no saben com els afectarà la crisi del coronavirus a les activitats que tenien programades per a aquest estiu i creuen que el futur encara és massa incert. El que sí que tenen ben clar és que, tal com ja va anunciar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, caldrà potenciar molt més la vessant formativa i emocional.

Més formació

El lleure ja té un component educatiu. Així ho asseguren els portaveus d’entitats com ara la Fundació Pere Tarrés, Fundesplai o el Centre Excursionista de Catalunya.  Creuen que, a diferència de les escoles, els casals formen i eduquen els més petits d’una manera “menys formal i més lúdica“. Enguany, però, hi ha la incertesa de si es podran fer activitats a l’aire lliure o si s’hauran de fer en grups més reduïts. Des del Casal dels Infants, per exemple, creuen que el coronavirus els obligarà a traslladar-ne algunes a la seu o a l’interior de les escoles.

Benestar emocional

La Fundació Pere Tarrés i Fundesplai coincideixen a l’hora d’assenyalar la importància de focalitzar les activitats d’aquest estiu en la recuperació de l’equilibri emocional dels infants i creuen que “esdevindran un factor de socialització després de tants mesos d’aïllament”. Des de les entitats també destaquen que el contacte amb la natura i els jocs a l’aire lliure contribuiran al benestar dels més petits, després d’uns mesos que qualifiquen com a “molt durs”.

Cap nen sense beca

Totes les entitats consultades coincideixen a l’hora de remarcar la importància de no excloure cap nen de les activitats de lleure per motius econòmics. Per això, al marge de les aportacions econòmiques que puguin fer les administracions públiques, tant des de la Fundació Pere Tarrés com des de Fundesplai han posat campanyes per aconseguir recaptar fons.