bus nou barris erto coronavirus
Foto: @miniautobusero

El sindicat CGT ha demanat a Ada Colau, a través d’una carta, que aturi l’ERTO que Bus Nou Barris ha presentat durant la crisi del coronavirus. L’empresa, del grup Sagalés, gestiona des del 2010 les línies 80, 81,82 i 83, que donen servei als barris de Trinitat Nova, Ciutat Meridiana, Roquetes i Torre Baró. L’expedient afecta els 23 treballadors, que van ser informats a principis d’abril de la suspensió temporal del contracte.

Compensació de les pèrdues

A la carta adreçada a l’alcaldessa i presidenta de Transports de Barcelona, el sindicat apunta que el decret llei 7/2020 aprovat per la Generalitat preveu al seu article 13, compensacions per al transport públic davant la pèrdua de viatgers durant l’estat d’alarma. També en aquest sentit, el secretari General de Transports per carretera i Urbans de la CGT, Saturnino Mercader, assegura que des de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) els van contestar que “es cobriran totes les despeses derivades de l’estat d’alarma, en especial els treballadors afectats per reducció de servei. Les nostres empreses tenen indicació de no fer cap ERTO per als nostres serveis”.

Demanen que Transports Metropolitans de Barcelona investigui la situació, i en cas de no poder aturar l’expedient de regulació, s’asseguri que l’empresa no s’està beneficiant de les ajudes públiques. Si es donés un incompliment per part de grup Sagalés, aconsellen l’ens municipal que trenqui la polèmica relació contractual amb Bus Nou Barris.