Un grup de vogadores del Reial Club Marítim de Barcelona canvien els rems per màquines de cosir i elaboren material de protecció per a centres sanitaris, clíniques i residències d’avis de Barcelona. Una iniciativa solidària que ja disposa de centenars de materials repartits des del confinament.

De vogar a cosir

Que les mans i els braços no s’aturin. Els remers són un dels col·lectiu d’esportistes que hauran d’esperar per poder tornar a posar-se dins l’aigua amb les seves canoes, piragües i altres embarcacions de rem. Metres això no passi per la crisi del coronavirus, toca canviar els rems per les màquines de cosir. Això és el que ha passat al Reial Club Marítim amb un grup de vogadores i altres voluntàries que ara es dediquen a cosir material per als centres sanitaris. Mascaretes, bates, polaines i gorres de protecció contra la covid-19 amb gust de sal.

En total, 18 voluntàries s’han organitzat en menys de dos dies per dur a terme aquesta iniciativa. Compren el teixit, utilitzen màquines de cosir i elaboren la producció des d’on estan confinades, fins i tot dins d’alguna embarcació. Una de les voluntàries és metgessa i supervisa un material que ja es pot comptar per centenars i que es distribueix per centres d’atenció primària, clíniques i residències d’avis de Barcelona com el CAP Montnegre i el CAP Rosselló o la clínica d’hemodiàlisi de Barcelona. L’ajuda ha resultat bàsica per la necessitat i l’escassetat de material EPIS (protecció per els professionals) en les primeres setmanes de la pandèmia.

El treball en equip, un valor esportiu

Per aconseguir-ho amb èxit, ha calgut treballar de valent i en equip per a un objectiu comú, però no s’allunya dels mateixos valors d’aquestes esportistes vogadores. Vogar és sincronitzar-se amb el company, amb el rem i amb el mar. Uns valors que esportius que ja fa temps que formen part de les seves vides.