bicing

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre el servei del Bicing des d’aquest dilluns a les 15 h. La mesura s’ha pres seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per limitar el contagi del coronavirus. El consistori recorda que la mobilitat està limitada per a casos d’estricta necessitat. La suspensió del servei estarà subjecte a les indicacions de les autoritats sanitàries.

El trànsit cau gairebé a la meitat

En el primer dia laborable amb l’estat d’alarma en vigor, el trànsit s’ha reduït pràcticament a la meitat. A primera hora del matí, de 7 a 10 h, els accessos han registrat un 41,5 % menys de circulació, mentre que a l’interior de la ciutat ha caigut en un 44,6 %. Pel que fa a les rondes, el trànsit s’ha rebaixat en un 39,8 % respecte un dia laborable.

Cal recordar que la mobilitat està limitada per anar als centres sanitaris, a comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, anar a treballar i tornar a casa després de la jornada laboral. També es pot circular per assistir a persones grans o depenents i per raons de força major.

Amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, l’Ajuntament ha decidit també no multar per l’ús de les àrees verda i blava per facilitar l’accés dels treballadors de serveis bàsics o per necessitats mèdiques. També s’ha flexibilitzat la càrrega i descàrrega per afavorir el subministrament de productes de serveis essencials.