El secretari del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi Casas, ha explicat que tot i que les mascaretes pediàtriques “existeixen”, en aquests moments “són molt difícils d’obtenir” per la crisi del coronavirus. Amb la nova pròrroga de l’estat de l’alarma, a partir del 27 d’abril, el Govern espanyol preveu deixar sortir els nens, però les farmàcies “no preveuen” tenir aquests elements de protecció adaptats als nens.

En el repartiment de mascaretes que començarà aquest dilluns a les farmàcies es podaran donar fins a dues mascaretes per targeta sanitària. Als nens també els en pertocaran, però seran de la mateixa talla que els adults. Per Casas les mascaretes no són “l’absoluta protecció”, i en cas de fer-les a casa recorda la importància que quedi “tapat el nas”. En el cas dels nens, pel Col·legi de Farmacèutics, el més important és la distància social, la higiene i vigilar amb les superfícies que toquin. També expliquen que en el cas dels més petits és més perillós el contagi que hi haurà per la resta de la població que la infecció del propi nen, que en la majoria de casos “no pateixen quadres especialment greus”.

Mascaretes casolanes i sense guants

En  la presentació del pla de sortida de nens que vol tirar endavant la Generalitat, la consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar aquest dissabte que les mascaretes de nens hauran d’estar “adaptades a la mida de la cara” i que per això “s’aconsella la seva fabricació domèstica”. A més, va explicar que només les recomanen per a petits de més de tres anys. Sobre si els nens han de portar guants o no, Vergés, va dir que “no són necessaris” i va recordar que el més important és fer una bona neteja de mans abans i després de la sortida, a més de mantenir el distanciament social.