Xiula

Les festes de Gràcia 2021 recuperen la presencialitat però amb certes restriccions a causa del context de pandèmia. Aquest divendres s’ha presentat el programa d’activitats que es duran a terme del 15 al 21 d’agost amb un munt de propostes per a tots els públics.

Per poder-hi accedir s’haurà de reservar cita prèvia, a partir del 9 d’agost, mitjançant una plataforma creada especialment per a la festivitat a la qual es pot accedir a través del web de la Fundació de la Festa Major de Gràcia i també mitjançant les pàgines web de l’Ajuntament de Barcelona i de la Seu del Districte de Gràcia.

Tres escenaris en espais amplis per evitar aglomeracions

El programa de la Festa Major de Gràcia 2021 es trobarà centralitzat en tres escenaris ubicats en zones àmplies per garantir les distàncies de seguretat entre persones. Aquests tres espais a la plaça d’en Joanic, el carrer Pi i Margall (entre Sant Lluís i Joaquim Ruyra) i el carrer de Bailèn (entre Sant Antoni Maria Claret i Indústria) acolliran bona part de les activitats proposades com l’espectacle adreçat als més menuts Big Chiken, dels Xiula, que està previst diumenge dia 15 d’agost a les 12 h a l’escenari del carrer Bailèn.

Altres actuacions destacades són les de l’Elena Gadel i Marta Robles, prevista també per al dia 15 d’agost a les 20 h a l’escenari de Pi i Maragall, o Sabor de Gràcia. Els hereus de la rumba de Peret actuaran dimarts, 17 d’agost, a les 22 h a l’escenari del carrer de Bailèn.

Però la Vila de Gràcia també lluirà 21 carrers guarnits, que podran acollir un màxim de tres activitats diàries. S’han definit direccions úniques i s’ha demanat que tots els guarniments siguin aeris per poder regular els accessos i evitar aglomeracions.

Programació, també en línia

Per tal de fer arribar la festa major a tota la ciutadania sense haver-se de desplaçar, l’organització ha previst mantenir les emissions en línia i en directe d’alguns actes com el pregó, el matí de festa major, els lluïments i actes de cultura popular i alguns espectacles.