Aquest dilluns, 14 de setembre, serà un dia clau per a la mobilitat. La tornada a l’escola provocarà previsiblement un augment dels desplaçaments i de la demanda de transport públic. Per això, TMB recuperarà la totalitat de l’oferta. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) preveu facilitar així la distribució dels usuaris i evitar aglomeracions. També amb aquest objectiu, els autobusos tornaran a obrir les portes davanteres, després de sis mesos inhabilitades com a mesura de seguretat per la pandèmia del coronavirus. Els conductors estaran protegits per mampares a tots els vehicles i continuarà suspesa la venda de bitllets senzills a bord dels vehicles.

Adaptació de l’oferta al període lectiu

Si bé el metro ja va recuperar el 100 % de l’oferta fa unes setmanes, el bus ho farà a partir de dilluns. A banda, al suburbà es reforçarà durant les hores punta de matí i tarda.

També a Rodalies de Catalunya i als FGC l’oferta se situarà al 100 % de la disponible: dilluns també entraran en servei l’R7 i l’R8 de Rodalies i aquest dijous l’L7 dels ferrocarrils també ha recuperat el trajecte habitual.

Mesures de seguretat a la xarxa de transport públic

Els diferents operadors han posat en marxa mesures d’higienització per garantir la seguretat de la xarxa. Entre aquestes, destaquen la renovació constant de l’aire en tots els vehicles, el reforç de personal als punts de més concentració d’usuaris, així com la senyalització i la col·locació de dispensadors de gel hidroalcohòlic. Actualment totes les estacions dels FGC, 72 de TMB i 20 de Rodalies en tenen.

No obstant això, l’ATM remarca que les mesures d’autoprotecció dels passatgers són imprescindibles: evitar les hores punta, dur la mascareta correctament col·locada i circular seguint la senyalització existent.

Aquest setembre, el nombre d’usuaris ha anat augmentant progressivament i s’ha situat fins al 60 % de mitjana.

Les noves incorporacions: la 141 i la 175

Amb l’inici del nou curs, dilluns, 14 de setembre, també s’estrenen dues línies. Els veïns de l’Esquerra de l’Eixample recuperen el bus 41, ara reconvertit en el bus 141. Després de diverses protestes han recuperat aquesta línia, que uneix Sant Antoni amb la plaça de Francesc Macià i que millora la connectivitat entre serveis assistencials de referència com l’Hospital Clínic i el CAP Manso.

La línia 75 es converteix en la 175. Farà un recorregut que anirà de la Riera Blanca fins als equipaments educatius de la Zona Universitària. Aquesta línia circularà cada 20 minuts i tindrà 22 parades.