L’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya d’enguany ha estat excepcional. S’ha celebrat sense públic i s’ha retransmès per televisió a causa de les restriccions per la pandèmia del coronavirus. L’espectacle organitzat per la Generalitat i el Parlament portava per títol ‘Aquesta terra’ i ha homenatjat les víctimes de la covid-19 i els ciutadans en general pel seu “comportament” durant els últims mesos.

Dirigit per Lluís Danés, l’obra fa referència a la part de terra que habitem i des del qual “compartim lluites amb la resta de la humanitat”. Xavi Lloses, Alfred Tapscott, Lídia Pujol, l’Escolania de Montserrat, Sopa de Cabra o Suu són alguns dels artistes que hi han participat per commemorar l’11 de setembre.

L’acte institucional, organitzat a la plaça de Sant Jaume i al Palau de la Generalitat, ha estat presidit pel president català, Quim Torra, qui ha estat acompanyat del vicepresident, Pere Aragonès, i la portaveu, Meritxell Budó. Torra també ha encapçalat la hissada solemne de la bandera que es fa cada any amb la Guàrdia d’Honor dels Mossos d’Esquadra. Durant la hissada, el Cor Jove de l’Orfeó Català ha interpretat El cant de la senyera’.

Aquest divendres, 11 de setembre, el govern català participarà en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, la qual es farà de manera restringida per evitar aglomeracions i garantir les distàncies.