(ACN) Els professionals sanitaris han rebut aquest dijous la Medalla d’Honor en la categoria d’or del Parlament en reconeixement a l’entrega i compromís en la pandèmia del coronavirus, en un acte en què la cambra catalana també ha homenatjat les víctimes de la covid-19. “Curar i cuidar és sempre la nostra missió”, ha entomat la metgessa internista de l’Hospital d’Igualada Dolors Arnau, que ha parlat en nom dels guardonats.

Arnau ha recordat uns primers mesos “molt durs”, en què es van van sentir “sovint molt sols, amb pors i una gran incertesa” i en què van treballar com un “gran equip amb l’objectiu de donar la millor atenció”. També ha demanat a qui està per sobre d’ells que els “escoltin” i “ajudin” i a la ciutadania, que sigui “responsable”.

L’acte de lliurament de la medalla, en un format molt reduït per la covid-19, s’emmarca en la commemoració de la Diada de Catalunya i del quaranta aniversari del restabliment de la cambra catalana. La Mesa del Parlament va acordar per unanimitat al maig atorgar aquesta distinció als professionals de la salut, que han donat “una resposta excepcional” davant “una crisi d’extrema gravetat i sostinguda en el temps”.