A partir d’aquest dijous, 10 de setembre, l’estació dels ferrocarrils de la plaça de Catalunya recupera l’operativa habitual després dels treballs per allargar les vies. Les obres continuaran fins al novembre, però ara ja sense afectació per als usuaris. El dia 1 de setembre va reobrir el vestíbul remodelat i, a partir d’aquest dijous, torna la circulació de trens a les vies 1 i 2. També es recupera el servei habitual de la línia L7 sense necessitat de transbordament a Gràcia.

Aquesta actuació va començar al gener per allargar les vies i millorar l’estació i el vestíbul. Les vies 1 i 2 es van tancar el 4 de juliol per poder allargar-se 20 metres, i garantir, d’aquesta manera, la distància de seguretat pertinent per quan els trens tinguin entrada automàtica a l’estació. Això servirà per millorar la freqüència de trens a la línia Barcelona-Vallès a partir del 2021.

Segons el president de FGC, Ricard Font, les noves freqüències permetran oferir la màxima capacitat i passar de 80 milions de viatges anuals als 110.

Nou ascensor i escales mecàniques

Les obres han tingut diverses afectacions. Durant el mes d’agost, FGC va tancar l’accés del vestíbul Rambla, que ha estrenat una imatge completament renovada amb més espai: ha guanyat 63 metres quadrats. Això ha permès reubicar alguns elements i millorar la circulació.

Els treballs continuaran ara sense afectació al servei. Actualment s’està treballant en la finalització de la nova escala entre l’andana central de les vies 1 i 2, així com el perllongament de les vies 3 i 4.

Increment d’usuaris amb el nou curs escolar

Es calcula que dilluns vinent, 14 de setembre, amb l’inici del curs escolar, es produirà un increment de la demanda, que segons FGC es va recuperant a poc a poc. Aquest dimarts es van superar les 150.000 validacions diàries per primer cop des de l’inici de la pandèmia.