Valoració generalitzada del pessebre de Barcelona 2023. La majoria de visitants que han visitat aquest diumenge el naixement, que es mostra a la plaça de Sant Jaume des de divendres, coincideixen a l’hora de valorar positivament la creació d’inspiració napolitana i “cent per cent barcelonina” de l’escenògraf Ignasi Cristià. A diferència d’altres anys, enguany el pessebre no ha provocat tantes crítiques dels visitants.

De fet, alguns dels assistents han destacat la seva originalitat i el fet que les diferents escenes siguin representacions d’escenes contemporànies que simulen els personatges del pessebre tradicional: “Crec que representa a les persones que viuen a Catalunya i és molt bonic”. D’altres esperaven un muntatge més tradicional, però consideren que la idea és molt original: “Trobo faltar el pessebre tradicional, però el concepte m’agrada molt“.

Escenes de la vida quotidiana al pessebre

Al pessebre d’enguany, a més de les figures clàssiques del naixement, també es poden contemplar escenes quotidianes de la vida a Barcelona. Un detall que ha atret les mirades de molts ciutadans. Una de les visitants ha destacat que aquestes imatges li han captivat l’atenció i no ha dubtat a observar-les amb deteniment. El pessebre té una amplària de 15 metres i 7,5 metres d’alçària.

Opinions molt diverses dels pessebres de Barcelona

Els pessebres de Barcelona no s’han escapat de la polèmica any rere any. Enguany, Vox l’ha qualificat de caspós, mentre que el 2022 alguns dels visitants van dir que el pessebre virtual no semblava un naixement. El 2019 també va aixecar polseguera i Ciutadans, el PP i Barcelona pel Canvi van criticar la instal·lació perquè consideraven que no respectava les tradicions de Nadal.

Què vols saber del Nadal 2023?