pacificació del carrer d'Europa

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte de remodelació del carrer d’Europa entre els carrers del Doctor Ibáñez i Gandesa, a Les Corts. La reforma preveu la pacificació d’aquesta via transformant-la en un carrer de plataforma única que doni prioritat als vianants i més protagonisme al verd. Les obres començaran el mes d’abril del 2024 i tenen un pressupost d’un milió d’euros.

El projecte convertirà aquest carrer en una zona pacificada i eliminarà l’espai per aparcar cotxes i també per càrrega i descàrrega. L’objectiu és que aquest tram del carrer d’Europa sigui una via d’accés als equipaments escolars i cívics, al parc i al casc antic de Les Corts.

En aquest tram, el carrer d’Europa serà una via de plataforma única amb paviment de formigó. A banda de crear un espai de passeig per als veïns, la reforma també permetrà crear una tercera fila d’arbrat per augmentar l’ombra i incrementar en un 50 % els arbres en aquest carrer.

Projecte en dues fases

El projecte preveu la remodelació total de 2.726 m² en dues fases. La primera fase s’actuarà en el costat muntanya, començarà a l’abril i tindrà una durada de sis mesos. Durant aquests treballs es deixarà un carril de circulació i un de serveis. La segona fase els treballs es faran a la façana mar i tindrà una durada de quatre mesos i mig.