El carrer de Saragossa, el de Sant Guillem o el de Camp i Febrés són alguns dels carrers que l’associació de veïns del Farró ha proposat per canviar-los de sentit. Una actuació que serviria per aconseguir la pacificació del barri i eliminar les dreceres que molts conductors utilitzen per accedir a la ronda del Mig.

Des de l’entitat veïnal demanen carrers tranquils i segurs que només serveixin per accedir al barri i que s’utilitzin les vies principals que l’envolten per viatjar a altres punts de la ciutat. Una demanda molt similar a la dels veïns del carrer de Ballester, al Putxet.

El Farró no vol ser zona de pas

“Tot el trànsit que faci drecera pel barri no ens interessa i els veïns no el volem”, explica Marc Pujol, de l’Associació de Veïns del Farró que fa temps que lluita per la pacificació del barri. “Senzillament demanem que s’adopti el model que ja s’ha provat a Gràcia i que funciona, a través dels canvis de sentit”.

Segons l’entitat veïnal, les actuacions que demanen són fàcils d’implementar, ja que només comportarien el canvi de senyalització d’algunes vies. Estan convençuts que d’aquesta manera s’aconseguiria reduir el trànsit al barri i la velocitat dels vehicles que hi passen, i així es convertiria en una superilla real.

La proposta de canvis de sentit la van presentar als diversos partits polítics abans de les eleccions de l’any passat perquè ho incloguessin a la seva llista de prioritats però, de moment, no han rebut cap resposta.